Eco Gummy

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GEBRUIKTE BANDEN?

De prijs is uiteraard het eerste criterium dat een koper doet kiezen voor gebruikte banden. Ze hebben over het algemeen een slijtagepercentage tussen 20 en 50%, vandaar het feit dat ze tegen lagere prijzen worden aangeboden dan nieuwe banden. Het is goedkoper dan een nieuwe band, maar ook ecologischer omdat de hoeveelheid afval vermindert door de banden tot het einde te verslijten. In een tijd waarin recycling centraal staat in veel discussies, draagt Ecogummy.com aan dit initiatief om consumenten te helpen evolueren door kwalitatieve gebruikte banden aan te bieden van onze professionelen.

WAT ZIJN DE VOORZORGSMAATREGELEN DIE U MOET NEMEN ALS U GEBRUIKTE BANDEN KOOPT?

PUNTEN OM TE CONTROLEREN
  • Leeftijd: Elke band heeft een DOT (Department of Transportation) op de zijwand die de leeftijd van de band aangeeft (week en jaar van fabricage). + PHOTO
  • De mate van slijtage van het loopvlak: De minimale hoogte wordt aangegeven door de slijtage-indicator, deze is 1,6 mm. Als u winterbanden koopt, mag de diepte van de groeven niet minder zijn dan 4 mm. Het is daarom erg belangrijk om dit punt te controleren. Het wordt ook sterk aanbevolen om de meting op 3 verschillende plaatsen uit te voeren (binnenrand, midden en buitenrand) om onregelmatige slijtage te detecteren die zou kunnen leiden tot voortijdige vervanging van uw banden. Houd er rekening mee dat de minimaal toegestane hoogte uw waakzaamheid niet mag sparen.
  • De staat van het loopvlak